Въпроси и отговори

TICKLESS устройството излъчва серия от ултразвукови пулсации, които са неуловими за хората, домашните любимци или дивите животни, но пречи на способността на бълхите и кърлежите да се ориентират. Кърлежите се катерят до края на листата или клонките и се прикачват към гостоприемници, с които влязат в контакт. Когато ходите в подобни области, те усещат вашия аромат, карбоновият диоксид който издишвате и вашите движения с техния така наречен орган на Халер. Ултразвуковите вълни на TICKLESS възпрепятстват този орган, за да не ви открият.

Ултразвуковата вълна е акустична (звукова) енергия под формата на вълни с честота над тази, която хората долавят. Звуците, които хората долавят са с честота между 20-20000 херца (Hz). Макар и кучетата и котките да чуват по-добре от хората, те не са обезпокоени от високата честота от 40kHz, правейки TICKLESS устройството изцяло безопасно и безвредно.

TICKLESS технологията е преминала строги тествания и е доказано ефективна при клиничното изследване в Университет Камерино, Италия през 2012 година.

Не! Макар и кучетата да чуват по-добре от хората, те не са обезпокоени от звуковите вълни, които TICKLESS издава. Кучетата могат да долавят ултразвукови вълни между 25-30 KHz, а TICKLESS работи на 40 KHz, правейки устройството изцяло безопасно и безвредно.

В области с големи популации от кърлежи, 100% защита не е гарантирана. Пълната ефикасност зависи от състоянието на козината на животното. Не е подходящо за премахване на бълхи или кърлежи от вече инфектирани домашни любимци. За да осигурите най-добрата възможна защита, препоръчваме предприемането на други предпазни мерки (например шампоан) преди използване.

Не се паникьосвайте! Устройството излъчва серии от ултразвукови пулсации, които са неуловими от хората и животните, но пречат на способността на кърлежите (или бълхите) да се ориентират. В някои случаи, особено в области с големи популации от паразити, е възможно случаен кърлеж да се закачи на вас или вашия любимец, макар и да носите TICKLESS, но ултразвуковите вълни ги притесняват по начин, по който те няма да видят вас (или вашия любимец) като плячка. Ако сте открили кърлеж, който се катери по вас, го хванете с малко хартия и го пуснете в тоалетната.

Не. Въпреки това, устройството е високо устойчиво на влага (IP13), което означава, че може да се използва при дъждовно време или ако няколко капки вода попаднат върху него. При случай, че е подсушено веднага TICKLESS най-вероятно ще работи безотказно след това, но може да засегне живота на батерията. Така че, ако кучето ви случайно се окаже във вода, подсушете устройството със студената струя на сешоара възможно най-рано.

TICKLESS е високо устойчив на влага и може да бъде класифициран като IP13. IP Code е интернационална защитна маркировка за механични обвивки и електрически контролни панели; is an international protection marking for mechanical casings and electrical enclosures; то класифицира и оценява степента на защита срещу проникване (части на тялото като ръце и пръсти), прах, случаен контакт и вода.

Когато вали може да оставите устройството на нашийника при условие, че го подсушите веднага щом се прибере вкъщи. Единствената част, където може да се появи ръжда е между батерията и свързващата пластина, затова предлагаме да се използва сешоар, който да издуха останалата влага.

Не. Не слагайте устройството в джоб или чанта, защото това ще пречи на ултразвуковите вълни.

Да! Ултразвука обхваща тялото на домашния любимец с радиус от 1.5 метра.

За да гарантирате ефикасността на устройството трябва да го оставите фиксирано към животното по всяко време. Ако махате нашийника на животното вкъщи, препоръчваме използването на нашето TICKLESS HOME устройство. TICKLESS е ефективен срещу бълхи и кърлежи, но докато кърлежите са извън дома ви, бълхите са вътре. Бълхите снасят своите яйца винаги близко до своя гостприемник, затова затворете мястото където кучето спи. Носете го винаги, за да запазите ефикасността!

При нормални метеорологични условия (влага на въздуха между 40-75%, температура от -20℃ до +70℃) Human/Hunter устройството е способно да оперира за приблизително 3000 часа, Baby/Pet устройството за 9-12 месеца.

Не! TICKLESS е затворена система, така че веднъж опитате ли се да смените батерията, може да счупите устройството и неговата ефикасност не може повече да бъде гарантирана.

TICKLESS устройството е запечатано, за да работи правилно дори ако вие или вашия любимец се окажете във влажно време или препръскващ дъжд. TICKLESS е затворена система, така че веднъж опитате ли се да смените батерията, може да счупите устройството и неговата ефикасност не може повече да бъде гарантирана.

Докато LED светлината се появява, устройството работи правилно - и това означава излъчването на звуковете, също. TICKLESS Human/Hunter устройствата може да бъдат включвани и изключвани с бутона (те също така се изключват след 8 часа постоянна работа, за да удължат живота на батерията). В този случай LED светлината показва, че устройството е включено или изключено. TICKLESS Baby/Pet устройствата работят 9-12 месеца след активацията. При натискане на бутона може да потвърдите по всяко време, че то все още работи, ако LED светлината светне.

В този случай устройството може да не работи.

В области с големи популации от кърлежи, не можем да дадем 100% гаранция, така че всякакви други противопаразитни репеленти са добавен щит от защита.

Ултразвука в TICKLESS устройството е извън слуховия обхват на хората и животните. Не са открити доказателства за връзка между ултразвук и епилепсия (ултразвука или звуковите вълни дори са използвани за третиране на епилептични припадъци).

Най-добре е да го закачите здраво за своята обувка, колан или дрехи. Животните принципно го носят на своя нагръдник/нашийник. Това, което е важно е устройството да не е в джоба или чантата ви, тьй като това пречи на излъчването на ултразвуковите вълни.

TICKLESS Pet държи бълхите и кърлежите надалеч без използването на опасни химикали - тези, към които животните често са алергични. То не съдържа токсини или парфюми, правейки го безопасно дори за млади животни, както и за възрастни, болни, или бременни домашни любимци.

Faq

Зоомагазини

Д-р Стефанов

София, кв.Студентски град, ул."Акад. Стефан Младенов" №76

Телефон: 0700 130 30

Email: stefanov@zoomagazin.eu

Contact us