ОСНОВИ/

За кърлежите и бълхите

Кърлежите са външни паразити живеейки от кръвта, която изсмукват от бозайници, прици и понякога рептили. Консумирайки кръвта те могат да станат по-големи и да пораснат до размер където може да ги видите по-лесно. Веднъж като са станали достатъчно големи рано или късно се преместват на друг гостоприемни. Кърлежите могат да пренасят много болести, най-важно Лаймска болест и енцефалитит (възпаление на мозъка).

От различните видове кърлежи открит в света, само няколко хапят и предават болести на хората. Кърлежите се катерят до края на листата или клонките и се прикачват към гостоприемници, с които влязат в контакт. Могат да бъдат открити в много области. Гори, храсти, треви, под листа или около дървени стълбове и стени в които живеят мишки и други малки бозайници.
При случай на ухапване от кърлеж, го премахнете колкото се може по-рано - колкото по-рано толкова по-добре. Направете го без да натискате торса на кърлежа. Ако кърлежа се е хранил по-малко от 24 часа, вероятността да се заразите с бактерия Борелия (която е преобладаващата причина за Лаймска болест) е значително намаленa.

Бълхите са малки, кръвосмучещи паразити. Екстремно бързорастящи животни които могат да задействат алергични реакции, които се наричат алергия към бълхи. Кучешки и котешки бълхи всъщност могат да хапят и хора, разпространявайки различни инфекциозни болести. Тези ужилвания са склонни към това да са сърбящи червени точки около глезените и краката на хората, докато домашните любимци се чешат сериозно при потенциалната поява на нежелани паразити. Възрастните бълхи се хранят с кръв. Ларвата живее в гнездо на гостоприемника, хранейки се с прах и органични остатъци. Отърваването от тях може да е много труден и дълъг процес след като бълхите и техните ларви могат да живеят в продължение на седмици без храна. Използването на TICKLESS Pet намалява шансовете домашния ви любимец да доведе тези паразити обратно вкъщи, докато TICKLESS Home предлага пълна защита по всяко време.

Но най-доброто решение винаги е превенцията: използвайте TICKLESS, за да предотвратите ухапванията от бълхи и кърлежи.

Faq

Зоомагазини

Д-р Стефанов

София, кв.Студентски град, ул."Акад. Стефан Младенов" №76

Телефон: 0700 130 30

Email: stefanov@zoomagazin.eu

Contact us